Din guide till att finna den rätta barstolen

SACKits barstol är inte bara en barstol, den är mycket mer än bara en möbel.

Den är dansk design, som förser ditt hem eller din arbetsplats med en utsökt stil och de bästa kvalitetsmaterialen.

Gå på upptäcksfärd bland barstolens många detaljer, låt dina händer glida over det mjuka lädret och släta träet. Barstolen är gjord åt livet och för livet – designat för ditt liv i dag och resten av livet. Den är gjord med kvalitet som håller i vardagen och varje dag – barstolen kommer följa dig genom livet med sin klassiska och tidlösa design.

Därför är det viktigt att du hittar den rätta och det kommer vår guide hjälpa dig med.

Vi är alla av olika färg och höjd, detsamma gäller våra barstolar – så bara lugn, vi ska nog hitta fram till den barstol som passar perfekt för dig och ditt liv.

Höjd på bord och barstol

Våra barstolar finns i två olika höjder, 68 cm och 73 cm.

Är du ute efter en barstol till ditt köksbord ser vi oftast att det är vår barstol med höjden 68 cm som passar. Höjden på ett köksbord är vanligtvis cirka 95 cm, och det ger ett mellanrum mellan barstol och bord på 27 cm, vilket är passande sitthöjd.

Vill du ha en barstol som passar till ditt barbord är det däremot vår barstol med höjden 73 cm som vi vill rekommendera. Barbord har oftast en höjd på 105 cm.

Tumregel: Det ska vara cirka 30 cm. mellan övre delen av bordsskivan till stolens sits. Plus/minus 5 cm.

Din stil – din barstol

Våra barstolar finns i många olika varianter, och det kan därför vara svårt att bestämma sig, men de många möjligheterna gör att du kan hitta din perfekta matchning!

Särskilt utvalda material och omsorgsfullt hantverk.

När du känner med händerna på SACKit Nordic barstol märker du tydligt det gedigna hantverket. Även om träet är förbearbetat av maskiner, har varje enskild möbel hanterats av en möbelhantverkare och efterbehandlats för hand. Därutöver är stommen behandlad med ett matt lack som gör stommen mycket tålig mot fläckar och smuts.

Stolens fotstöd är framställt av metall, men ingår som en naturlig förlängning av träet. Fotstöden är monterade utan några synliga skruvar, så designen bibehåller sin släta och fina yta. Denna process är hantverksmässigt mycket komplicerad, men vi har varit 100% kompromisslösa när det gäller designen så du kan få en möbel i ditt hem som är både vacker och funktionell.

Stommen

Det finns två varianter av stommen till vår barstol. SACKit barstolen finns i svartlackerat bok och ljust ek,

som är lackerat med matt lack som ger den finaste finish.

Stommen av svartlackerat bok ger både en klassisk och tuff touch till din inredning. Det är en elegant, smakfull och skulptural barstol.

Den exklusiva svarta stommen matcher varje hem och varje stil.

Barstolen av ljust ek visar upp den naturliga trästrukturen. Når du väljer den här stommen med ett naturmaterial som trä får du en unik möbel med sina helt egna kännetecken.

Sitsen

Det finns flera olika sitsar till SACKit barstolen. Varianterna ger dig möjlighet att hitta en barstol som sticker ut i i inredningen eller som smälter in i den – oavsett vilken du väljer är det din stil och din barstol!

Välj den sits som passar bäst in i ditt liv och din stil.


Barstolen finns med två olika typer av sitsar: ett helstoppad och en halvstoppad. På den helstoppade modellen är det läder över hela sitsen så du verkligen kan njuta av den mjuka naturmaterialet. Den halvstoppade sitsen har en otroligt vacker kant och undersida där du kan njuta av av det vackra ekträet och dess unika struktur. På den halvstoppade modellen ser du de karakteristiska SACKit korsstygnen längs stolens kant – It’s all about the details.

Läder

Dunes

En stol i Dunes-läder skiftar utseende med tiden. Dunes-läder kommer med tiden få en naturlig patina, precis om vi själva får. Dunes har en sammetslen yta, som ger en helt otroligt exklusiv touch till din inredning. Välj mellan de två färgerna ”Cognac” eller ”Antracit”.

Ultra

När du väljer Ultra-läder, får du en stol med ett klassiskt läderuttryck som håller i åravis. Ultra-läder är enormt tåligt och den slitstarka ytan kommer hålla sig snygg under hela sin livstid. Den här typen av läder är superenkel att underhålla då den är både vatten- och smutsavvisande – du kan enkelt torka av stolen och ta bort eventuella fläckar. Välj mellan de två färgerna ”Brandy” eller ”Black”.

Bra råd för underhåll av läder

Lädret på barstolen sits är en färdig produkt, det är därför inte nödvändigt med underhållsmedel innan barstolen tas i bruk. Vårt bästa råd för underhållning av lädret på barstolen är regelbunden dammsugning med en mjuk borste för att ta bort smuts. Undvik helt använding med vassa föremål, rengöringsprodukter och direkt solljus på lädret.