Hitta den rÀtta barstolen

VÄr nordiska barstol Àr mer Àn bara en barstol. Det Àr dansk design som ger ditt hem eller din arbetsplats en exklusiv touch av nordisk stil och hög kvalitet.

Made for life, barstolen Àr designad för ditt liv idag och ditt liv om tio Är. Den Àr tillverkad av kvalitetsmaterial som tÄl vardagen och allt vad den innebÀr. Eftersom barstolen Àr gjord för att hÄlla livet ut Àr det viktigt att du hittar rÀtt barstol för dig. DÀrför har vi skapat den hÀr guiden för att hjÀlpa dig att göra rÀtt val.

Precis som vi alla finns i olika fÀrger och höjder, finns vÄra barstolar ocksÄ i mÄnga olika kombinationer - sÄ du kommer sÀkert att hitta den barstol som Àr perfekt för dig och ditt hem.

Din stil - din barstol

VÄra barstolar finns i mÄnga olika varianter och de mÄnga kombinationerna av höjd, lÀder, klÀdsel och stomme gör det möjligt att hitta den perfekta matchningen!

NĂ€r du hĂ„ller SACKit Nordic barstol i dina hĂ€nder kan du tydligt kĂ€nna det noggranna hantverket. Även om trĂ€et bearbetas med maskiner, har varje barstol varit i hĂ€nderna pĂ„ en möbelsnickare, dĂ„ den har avslutats för hand. Stolens fotstöd Ă€r tillverkad i metall men Ă€r en naturlig förlĂ€ngning av trĂ€et. Fotstödet Ă€r monterat utan synliga skruvar, vilket gör att designen behĂ„ller de slĂ€ta och eleganta ytorna.

Hur hög ska en barstol vara?

Nordic barstolar finns i tvÄ olika höjder: 68 cm och 73 cm.

Om du letar efter en barstol till ditt köksbord eller din köksö brukar vi tycka att vÄra barstolar i 68 cm höjd passar bÀst. Det beror pÄ att höjden pÄ ett köksbord ofta Àr ca 95 cm, vilket ger ett mellanrum pÄ 27 cm mellan barstolen och bordet, vilket Àr en lÀmplig sitthöjd.

Om du letar efter en barstol som passar till en bar eller ett barbord rekommenderar vi vÄr barstol med en höjd pÄ 73 cm. Barbord har vanligtvis en höjd pÄ 105 cm.

En tumregel Àr att det ska vara ca 30 cm mellan bordsskivans överkant och sitthöjden, plus/minus 5 cm.

Vilken stomme ska du vÀlja?

Nordic barstolar finns i tvÄ olika stommar: svartlackerad boktrÀ eller ljus ek. BÄda typerna av stommar Àr behandlade med mattlack, vilket gör stommen extremt motstÄndskraftig mot flÀckar och smuts.

Stommen i svartlackerat boktrÀ ger en bÄde klassisk och rÄ look till din inredning. Den svarta ramen skapar en elegant och smakfull barstol som matchar alla hem och stilar. Kombinera den svarta ramen med ett av de svarta lÀdren för en ren look eller skapa en iögonfallande kontrast med ett av de bruna lÀdren.

Ekramen framhÀver den vackra, naturliga trÀstrukturen och ger ditt hem en naturlig, skandinavisk look. Oavsett om du vÀljer att kombinera trÀet med svart eller brunt lÀder fÄr du en helt unik möbel med sina egna egenskaper.

Delvis stoppad eller helt stoppad?

Det finns tvÄ olika sitsar till vÄra barstolar: en helt stoppad sits och en delvis stoppad sits. Varianterna gör att du kan vÀlja den sits som bÀst passar din inredning.

Den helklÀdda modellen Àr klÀdd med lÀder Ànda ut till kanten, vilket framhÀver det högkvalitativa lÀdret frÄn SPOOR. Med denna modell fÄr du en klassisk look som Àr bÄde subtil och attraktiv.

Den delvis stoppade sitsen har en fin kant och undersida dÀr du kan njuta av det vackra trÀet. PÄ den hÀr modellen hittar du ocksÄ vÄr distinkta korsstygn lÀngs stolens kant, vilket skapar en unik och anmÀrkningsvÀrd design.

VÀlj det rÀtta lÀdret

Du kan vÀlja mellan tvÄ olika typer av lÀder, Terra och Luna, frÄn danska SPOOR. LÀdret Àr ansvarsfullt producerat och 100% spÄrbart. LÀs mer om SPOOR-lÀder hÀr.

Luna-lÀder Àr garvat utan krom och patineras vackert och naturligt med Ären. Patineringen ger dig en stol med ett distinkt och unikt utseende. Med sin sammetslena yta utstrÄlar Luna kvalitet.

Terra-lÀder har en klassisk och tidlös look som behÄller samma utseende över tid. Denna lÀdertyp har en extremt slitstark yta som Àr mjuk och har en naturlig Ädring som betonar och framhÀver lÀdrets naturlighet och unika karaktÀr. Denna lÀdertyp Àr tÄlig och lÀtt att underhÄlla.

Hur underhÄller man lÀder?

LÀdret pÄ barstolens sits Àr en fÀrdig produkt och dÀrför behövs du inga möbelvÄrdsprodukter innan du anvÀnder barstolen. VÄrt bÀsta rÄd för att underhÄlla lÀdret pÄ barstolen Àr att dammsuga ofta med en mjuk borste för att ta bort smuts frÄn lÀdret. Undvik helt att anvÀnda vassa föremÄl, rengöringsmedel och direkt solljus pÄ lÀdret.