Guide till hur du tar hand om dina trädgårdsmöbler under vintern

Att ta hand om dina trädgårdsmöbler är viktigt för att dina utomhusmöbler ska se bra ut under många år.

Utomhusmöbler från SACKit har designats för att kunna lämnas utomhus året runt, men om du vill ta extra väl hand om dina utomhusmöbler, så är detta en guide för hur du bäst kan ta hand om dem när det är vinter.

Bör jag ta in mina utomhusmöbler under vintern?

Möbler som är gjorda för att kunna stanna utomhus året om, kan du givetvis lämna utomhus under hela året – även när det är vinter. Men att förvara dina utomhusmöbler på ett korrekt sätt kan spara dig en hel del tid när våren kommer.

En generell regel är att möbler i din trädgård alltid mår bäst av att förvaras inomhus, någonstans där det är svalt och torrt. På det viset kan du lätt ta fram dina möbler igen utan att behöva oroa dig för rengöring och underhåll när det är dags att ställa fram din saccosäck eller loungegrupp på din terrass eller takterass igen.

Tänk dock på att trämöbler inte mår bra av att övervintra i uppvärmda rum, eftersom detta kan torka ut träet på grund av låg luftfuktighet. Därför rekommenderar vi att de förvaras i skjul, garage eller på en täckt veranda. Om din lagringsplats riskerar att översvämmas, kan du skydda dina möbler genom att till exempel ställa dem på pallar, så att de inte riskerar att utsättas för väta.

Vinterskydd till dina trädgårdsmöbler

Om du inte har möjlighet att ställa dina utomhusmöbler i ett skjul eller garage, så erbjuder SACKit också vinterskydd, som är ett möbelskydd för utemöbler gjort i vind- och vattentåligt material. Det är även elastiskt vilket gör det lätt att sätta på och ta av igen. Genom att använda ett möbelskydd, såsom ett vinterskydd, till dina trädgårdsmöbler kan du också spara tid under din vårrengöring och därför kan du njuta av vårvädret på en gång – lätt och praktiskt!

Välj en torr dag när dina möbler är helt torra innan du använder möbelskyddet på dina möbler på dina möbler. Vi rekommenderar också att du rengör dina möbler och borstar bort synlig smuts och damm från dina möbler innan du plockar undan möblerna för vinterförvaring. Var extra noga med att ta bort lort från fåglar, eftersom dessa kan lämna fläckar.

Hur rengör jag mina utomhusmöbler?

Vi rekommenderar att du rengör textiler på dina möbler med SACKit Textile Cleaner för bästa resultat. Rengör lätt och enkelt alla sorters fläckar på endast 2 minuter. Oavsett om det är kaffefläckar eller fågellort – SACKit Textile Cleaner är din räddare!

Detta fungerar för alla dina utemöbler med textiler!

Tyget på SACKit:s saccosäck är avtagbart men undvik att tvätta det i tvättmaskin och torktumlare eftersom de handsydda sömmarna längs saccosäckens kanter kan skadas under tvätt eller tork.

Har du några frågor?

Om du har några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på chatten eller på tel. +45 39 39 29 39.